top of page

L'única sortida per a Síria. Desperta't, humanitat.

El Periódico ➡️ http://ow.ly/Ftl930gofgq

Ens despertem, preparem el cafè i encenem el plasma. “Un atemptat a Síria, milers de refugiats. I 'mengem el 'pa de cada dia'”. No seria hora de despertar-nos? Despertar-nos de debò?

Una terrible guerra civil està destruint Síria. El nombre de refugiats sirians supera ja els 4 milions. El saldo de morts arriba fins als 138.000 (15.700 nens) durant els quatre anys, sis mesos i sis dies que fa que dura la barbàrie. En total, 1.649 dies amb una mitjana de 84 morts per dia. Els més pessimistes creuen que poden ser molts més, perquè hi ha molts desapareguts.

A banda del preocupant nombre de pèrdues humanes, mobiliari urbà, infraestructures i la tragèdia per a la vida quotidiana, s'està destruint un país amb una història mil·lenària. Síria és patrimoni de la humanitat, una joia cultural que la guerra civil i ISIS estan arrasant.

Damasc és la ciutat més antiga, com a nucli urbà, del món. Alep, en llengua sumèria, vol dir nucli d'agrupació humana, és aquí on trobem les primeres coves d'homo sapiens.

Crec que és el poble sirià el que, sense ajuda ni influències estrangeres, és sobirà de decidir democràticament el que vulgui, tal com ha ocorregut en altres països que han viscut la denominada Primavera Àrab. No obstant això, els bàndols semblen irreconciliables i l'ONU, sense capacitat de trobar una solució diplomàtica al conflicte per culpa de la injusta prerrogativa de “veto” dels membres permanents del seu Consell de Seguretat.

Per aquest motiu, veig necessària una intervenció estrangera consensuada internacionalment com l'única alternativa factible per posar fi al conflicte i evitar que creixi més el saldo constant de morts innocents.

Fem-ho per ells, per les dones i els nens i per tots els màrtirs d'aquesta guerra. Despertem-nos d'una vegada! Despertem la humanitat dels nostres governants i frenem aquesta barbàrie.

bottom of page