La Calders, una llibreria de conte

December 1, 2016

Article per a la revista Hänsel* i Gretel*. Una publicació cultural sobre la ciutat de Barcelona.

 

La Calders, situada a l'espai que ocupava una antiga fàbrica de botons al Passatge Pere Calders, és "una llibreria especialitzada en llibres". De tot tipus i en molts idiomes però, sobretot, potencia els dels autors locals. Amb aquesta idea i en aquesta ubicació, el nom venia rodat. Els seus propietaris, Isabel Sucunza i Abel Cutillas,  no van dubtar en batejar-la honorant a Pere Calders, escriptor reconegut que va néixer al barri de Sant Antoni, indret que tant va enyorar com podem llegir en les seves cartes des de l'exili.

 

Els hem visitat perquè ja fa més de dos anys que estan en actiu, per parlar dels seus inicis i projectes. Ens han explicat que havien volgut obrir una llibreria al centre de Barcelona, però eren conscients que hi ha zones centrals de la capital que són prohibitives per raons econòmiques. Expliquen que pensaven en aquest barri i, quan van descobrir el local, "va ser el primer i l'últim que van mirar".

 

Els seus propietaris entenen les llibreries com espais en constant moviment cultural, on cada dia s'aprenen coses noves: nous autors, noves idees, nous llibres. Coincideixen que aquest fet els omple de vida cultural, vida intel·lectual i “els permet viure una vida més seva”.

 

Ell, llicenciat en Història i Doctor en Filosofia, constata que “la professió de llibreter li ofereix una formació molt més actualitzada i dinàmica que la formació universitària, que titlla de fixada i concreta, gairebé d'encartronada”. Ella, llicenciada en periodisme, assegura que “només pels llibres que es té a l'abast ja val la pena obrir una llibreria”. 

 

 

En una época complicada per al comerç de proximitat i les llibreries tradicionals de barri, que lluiten diàriament contra l'agressiva competència d'Amazon, la Calders ha sabut esdevenir un petit focus cultural i crear una comunitat fidel a través d'una manera personal d'entendre el 'co-working'.

 

Han estat plenament conscients que cal adaptar la llibreria als nous temps, com ho demostra la clara aposta per les xarxes socials. En aquestes xarxes, un dels pilars bàsics per entendre el seu model d'èxit i expansió,  són l'enveja de molts community managers que ens mirem de reüll el seu elevat nombre de seguidors tant a Twitter com a Facebook. Un vídeo en el seu canal de YouTube sobre un suposat robatori de llibres a La Calders, va esdevenir viral i, actualment, compte amb unes 190.000 visualitzacions http://ow.ly/5wLs300eE18, aconseguint una enginyosa campanya de promoció mediàtica de la llibreria.

 

D'altra banda, el concepte de 'co-working', entès com una potent arma de fidelització. Més que cap altra cosa, és "l'establiment d'unes dinàmiques de sinergies i de treball en comú" puntualitzen. S'està creant un model de cultura col·laboracionista molt interessant en el món cultural, no només en el món dels llibres, extensible a Barcelona i arreu del país. "Quan nosaltres vam arribar a aquest barri ja estava passant, no és una cosa que ens hàgim inventat nosaltres" assegura amb modèstia Cutillas.

 

Dediquen un espai de treball per ajudar a petites editorials, autors o traductors, en el qual poder compartir experiències amb els seus clients. A més, la seva agenda inclou un munt de presentacions i exposicions que han ajudat que, a dia d'avui, esdevingui un focus cultural actiu. Tenien clar que els esforços compartits per gent diversa que rema cap a la mateixa direcció sempre són molt més fructífers.  El món del llibre és partícip d'aquest moviment, que serveix per obrir esquemes, per compartir interessos comuns, on hi sortim tots guanyant.

 

 

La Calders és una llibreria d'esperit independent i innovador, com els contes creatius de l'escriptor. Com bé expliquen els directors de Hänsel* i Gretel*, el relat que definirà el segle XXI és el conte. 

Tots aquests elements imaginatius fan que La Calders sigui una llibreria que crea tendència, una llibreria de conte.

 

 

Coordenades:

 

  • Adreça: Passatge Pere Calders, 9. Barcelona.

  • Telèfon: 934. 42. 78. 31

  • Horari: De dilluns a divendres de 10:00h a 21:00h / dissabtes i diumenges de 11:00h a 21:00h.

  • Correu electrònic: info@llibreriacalders.com

  • Xarxes socialsFacebook i Twitter

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 Amb la col·laboració de

 T'agrada el que llegeixes? Contacta'm !

© 2017. Creat per Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now